Loading...
Menu

Corporate Enterpreneurship στο American College of Thessaloniki

 

 

 

Η μεγάλη συμμετοχή των φοιτητών, αποφοίτων, καθηγητών και επιχειρηματιών επιβεβαίωσε τη επιτυχία του  4ου ACT MBA Annual Conference που διοργάνωσε τo τμήμα πτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών του American College of Thessaloniki, με θέμα την Εταιρική Επιχειρηματικότητα (Corporate Entrepreneurship).  

Δύο ηγετικά στελέχη που προέρχονται από το χώρο των επιχειρήσεων στις Ηνωμένες πολιτείες και στην Ελλάδα, ο κ. Δημήτριος Δασκαλόπουλος, Πρόεδρος του ΣEB σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών και ο κ. Μichael Capellas, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της First Data συμμετείχαν ως ομιλητές στην ημερίδα που αποτελεί πλέον θεσμό για το Μεταπτυχιακό Τμήμα ΜΒΑ του ACT.

Στόχος της ημερίδας ήταν η πληρέστερη δυνατή ενημέρωση του κοινού για τους επιχειρηματικούς ελιγμούς στην ανάπτυξη και εξέλιξη εταιριών, στα κίνητρα που ωθούν τους επιχειρηματίες, καθώς και στις στρατηγικές που υιοθετούν για την επίτευξη των στόχων τους.

Και οι δύο ομιλητές συμφώνησαν ότι σημαντικότατος παράγων στην επίτευξη της επιτυχίας είναι η σύλληψη της πρώτης ιδέας και η υλοποίησή της μέσα από μικρές, ευέλικτες και αφοσιωμένες ομάδες ατόμων, που συνεργάζονται αρμονικά για την επίτευξη του στόχου.  

Ο κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος ανέλαβε Πρόεδρος του ΣΕΒ το Μάιο του 2006.  Την αμέσως προηγούμενη τετραετία (2002-2006) κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου, ενώ είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του από το 1989.  Είναι μέλος των διοικητικών συμβουλίων της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος και του Ομίλου Μυτιληναίου. Έχει διατελέσει κύριος μέτοχος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών, κύριος μέτοχος και πρόεδρος της VIVARTIA ABEE (που προήλθε από τη συγχώνευση της ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών με τη ΔΕΛΤΑ Γάλακτος, Goody’s, Γενική Τροφίμων και Chipita), πρόεδρος του ΣΕΒΤ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων) από το 1999 έως το 2006 (μέλος του δ.σ. του από το 1988) και μέλος του δ.σ. του ΕΒΕΑ από το 1996 έως το 2000.

Ο κ. Michael D. Capellas, Πρόεδρος και Δ.Σ. της First Data, μιας πολυεθνικής εταιρείας η οποία σήμερα ηγείται στο χώρο των εταιρειών που παρέχουν λύσεις ασφαλών και αποτελεσματικών ηλεκτρονικών συναλλαγών σε μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς. Απασχολεί 27.000 άτομα, εκ των οποίων 1500 περίπου εργάζονται στη χώρα μας, ενώ ο κύκλος εργασιών της έφτασε το 2007 τα 8,1 δισεκατομμύρια  δολάρια. Ο κος Capellas είναι ένας από τους πλέον επιτυχημένους και καταξιωμένους επιχειρηματίες με πολυετή πείρα στον τομέα της Πληροφορικής.  Έχει διαταλέσει επι σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Cisco Systems καθώς και πρόεδρος της Ηewllet-Packard και Διευθύνων Σύμβουλος της Compaq Computer Corporation και της WorldCom (MCI).
 
 

 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead